Încă un scandal la Eurovision: Ucraina se revoltă că nu va găzdui concursul de anul viitor

Încă un scandal la Eurovision: Ucraina se revoltă că nu va găzdui concursul de anul viitor
gazduire web create web design

După polemicile iscate ca urmare a faptului că au fost schimbat opţiunile de vor ale unor ţări, organizatorii EBU au reuşit să se „lipească” de un alt conflict.

 

 

 
Visul Ucrainei de a găzdui Eurovision Song Contest în 2023 se estompează. Organizatorii EBU (Uniunea Europeană de Radiodifuziune) au anunţat că, având în vedere războiul permanent declanşat de Rusia, evenimentul va trebui organizat într-o altă ţară.

După victoria Orchestrei Kalush de la Torino, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a apelat la postul public ucrainean UA: Pbc (care organizase anterior evenimentul în 2017 şi 2005). „Având în vedere războiul în desfăşurare, EBU şi-a făcut timp să efectueze o evaluare completă şi un studiu de fezabilitate cu AU: PBC şi specialişti terţi, inclusiv pe probleme de securitate. Eurovision Song Contest este una dintre cele mai complexe producţii de televiziune din lume, cu mii de oameni care lucrează şi participă la eveniment şi sunt necesare 12 luni de timp de pregătire”, a explicat EBU într-un comunicat.

„În urma unei analize obiective, consiliul de conducere al ESC a concluzionat cu regret profund că, având în vedere circumstanţele actuale, garanţiile de securitate şi operaţionale cerute unui radiodifuzor pentru a găzdui, organiza şi produce Eurovision Song Contest în conformitate cu regulile Esc nu pot fi îndeplinite de UA: Pbc”.

 

Decizia contestată de ministru şi de liderul trupei

 

O decizie care a fost imediat contestată de ministrul Culturii de la Kiev, Oleksandr Tkachenko, şi de liderul Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, care au semnat o declaraţie comună, reclamând că nu au fost consultaţi: „Ucraina nu este de acord cu natura deciziei, alegere în faţa căreia ne-am trezit, fără ocazia să discutăm despre alte opţiuni. Credem cu tărie că avem toate motivele pentru a continua negocieri, pentru a găsi o soluţie comună care să satisfacă toate părţile. Am câştigat Eurovision 2022 şi am îndeplinit la timp toate condiţiile pentru procesul de aprobare pentru desfăşurarea acestuia în Ucraina. Am oferit răspunsuri şi garanţii cu privire la standardele de siguranţă şi la posibilele locuri de desfăşurare a competiţiei. Organizarea Eurovision 2023 în Ucraina este un semnal puternic pentru întreaga lume care susţine acum Ucraina. Vom cere ca această decizie să fie schimbată”. Este dificil ca EBU să revină asupra deciziei.

 

La Torino, englezul Sam Ryder a terminat pe locul 2

 

Favorit pentru a găzdui evenimentul este Marea Britanie, care închisese ediţia de la Torino pe locul 2,cu Sam Ryder. „În conformitate cu regulile şi pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuţii cu BBC, în calitate de runner-up din acest an, pentru a putea găzdui Eurovision Song Contest 2023 în Marea Britanie. Intenţia noastră deplină este ca victoria Ucrainei să se reflecte în spectacolele de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuţiile noastre cu eventualele gazde”.

Preşedintele ucrainean Zelenski se declarase încrezător că poate organiza chiar şi spectacolul la Mariupol, unul dintre oraşele cele mai afectate de conflictul în curs. 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *