Imagini spectaculoase. NASA a lansat primul videoclip de la amartizare

Imagini spectaculoase. NASA a lansat primul videoclip de la amartizare
gazduire web create web design

NASA a lansat luni primul videoclip de înaltă calitate al unei nave spaţiale care aterizează pe Marte. „Mi se face pielea de găină de fiecare dată când îl văd, e uimitor”, a spus Dave Gruel, şeful echipei care s-a ocupat de filmarea momentului. Roverul Perseverance a aterizat joi în craterul Jezero pentru a căuta semne ale vieţii microscopice antice.

 

 
Echipa de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, a distribuit videoclipul la o conferinţă de presă.

Şase camere color au fost dedicate intrării, coborârii şi aterizării, privind în sus şi în jos din diferite perspective. Toate camerele cu excepţia uneia au funcţionat. Microfonul pornit pentru aterizare a eşuat, dar NASA a primit câteva fragmente de sunet după amartizare: zgomotul sistemelor roverului şi rafalele de vânt.

Controlorii de zbor au fost încântaţi de miile de imagini transmise înapoi şi, de asemenea, de starea remarcabil de bună a celui mai mare şi mai capabil rover al NASA de până acum. Roverul va petrece următorii doi ani explorând delta uscată a râului şi forând în roci care pot deţine dovezi ale vieţii în urmă cu 3 miliarde până la 4 miliarde de ani.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *