Ikea renunţă la catalogul tipărit, după 70 de ani

Ikea renunţă la catalogul tipărit, după 70 de ani
gazduire web create web design

Ikea a anunţat că va opri, după 70 de ani de existenţă, tipărirea catalogului său tradiţional, una dintre cele mai mari publicaţii anuale din lume, relatează BBC.

 

Compania a spus că „mai puţini oameni” citeau catalogul tipărit, pe măsură ce clienţii treceau la alternativele digitale pentru a face cumpărături.

Publicaţia a atins un maxim în 2016, când au fost distribuite aproximativ 200 de milioane de exemplare în peste 50 de pieţe.

Ultima ediţie care va fi tipărită este versiunea 2021, cu 40 de milioane de exemplare.

Prima ediţie a catalogului a fost realizată de însuşi fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, în 1951.

„Atât pentru clienţi, cât şi pentru colegi, catalogul Ikea este o publicaţie care aduce o mulţime de emoţii, amintiri şi bucurie. De 70 de ani a fost unul dintre cele mai unice şi mai iconice produse ale noastre”, a spus Konrad Gruss, director general la Inter Ikea Systems

Compania a crescut deja investiţiile digitale, a spus Gruss, pe măsură ce consumul media şi comportamentul clienţilor se schimbă. Ikea a declarat că vânzările online au crescut cu 45% la nivel mondial anul trecut.

Compania – care are 445 de magazine – a anunţat în octombrie că intenţionează să deschidă zeci de noi magazine, inclusiv în Marea Britanie.

Compania lucrează la o publicaţie tipărită mai mică despre mobilierul de casă, care va fi disponibilă în magazine anul viitor.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *