Huawei, în moarte clinică. Gigantul chinez nu mai lansează smartphone-uri şi îşi pierde poziţia pe piaţa echipamentelor

Huawei, în moarte clinică. Gigantul chinez nu mai lansează smartphone-uri şi îşi pierde poziţia pe piaţa echipamentelor
gazduire web create web design

Huawei a anunţat că nu vor exista smartphone-uri noi în acest an. Gigantul nu îşi va actualiza seria telefoanelor din cauza sancţiunilor impuse de SUA. Compania nu are voie să cumpere semiconductori fabricaţi cu software din SUA.

 

 
Declaraţie Huawei

Gigantul chinez transmite că: „Huawei a luat la cunoştinţă informaţia eronată care menţionează că brandul nu va mai lansa produse din segmentul smartphone în acest an. Dorim să menţionăm că aceste zvonuri nu au un fundament real, iar calendarul de lansări Huawei pentru anul 2021 cuprinde o lansare relevantă pentru piaţa locală şi internaţională, din categoria smartphone. Mai multe informaţii legate de subiect vor fi comunicate publicului larg în curând.”

 

Ce se întâmplă cu telefoanele Huawei
Huawei este în pragul colapsului financiar din cauza crizei globale de cipuri şi a sancţiunilor impuse de SUA.

Gigantul chinez a anunţat că nu va lansa smartphone-uri noi în acest an. Huawei nu a putut găsi un producător de cipuri şi stocul acestora se epuizează. Astfel, compania se va concentra pe furnizarea piselor de schimb pentru clienţii deja existenţi.

MARTIN – vlogger:

”Acest colaps este destul de dificil, deoarece de îndată ce vânzările scad, dezvoltatorii de aplicaţii nu mai sunt motivaţi să-şi aducă aplicaţiile în galeria de aplicaţii Huawei şi astfel se creează un cerc vicios din care se poate ieşi doar dacă interdicţiile sunt ridicate”.

Apple şi Samsung vor domina şi mai mult piaţa telefoanelor mobile.

Operatorul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru reţeaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marchează debutul companiei sud-coreene pe piaţa de echipamente de telecomunicaţii din Europa, transmite Reuters.

Acordul dintre Vodafone şi Samsung, pentru care nu au fost dezvăluiţi termenii financiari, vine într-un moment în care operatorii europeni de telefonie mobilă sunt din ce în ce mai interesaţi de posibilitatea ca Samsung să înlocuiască grupul chinez Huawei în calitate de furnizor de echipamente.

Autorităţile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din reţeaua 5G până la finele lui 2027, după o campanie demarată de Washington împotriva grupului chinez, pe motiv că ar reprezenta un risc la adresa securităţii naţionale.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *