Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

“Houston, we have a problem” s-a mutat pe sol. Un cablu ce a cedat a provocat daune majore Observatorul Arecibo

“Houston, we have a problem” s-a mutat pe sol. Un cablu ce a cedat a provocat daune majore Observatorul Arecibo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Observatorul Arecibo din Puerto Rico a suferit noi daune majore şi nu este funcţional. Un cablu a cedat şi a distrus o parte din infrastructura observatorului. Arecibo este un telescop radio care urmăreşte asteroizi şi posibile semne de viaţă extraterestre.

 

Cel mai mare telescop radio din lume a suferit pentru a doua oară în câteva luni daune semnificative!

Observatorul Arecibo din Puerto Rico nu este funcţional. Asta după ce un cablu a cedat şi a provocat daune semnificative. Este a doua oară când se întâmpla asta în 2020. Iar noul incident este legat direct de cel din august, unul pe care directorul Observatorului nu şi-l putea explica.

Francisco Córdova – directorul observatorului arecibo: Cablul nu s-a rupt, în sensul că a cedat la mijloc. Dar într-un fel a ieşit din montură, ceea ce este şi mai ciudat. Încă încercăm să ajutăm ca echipa noastră de ingineri să înţeleagă şi să analizeze ce s-a întâmplat şi care a fost cauza.

Observatorul astronomic din Puerto Rico este cel mai mare din lume. Este folosit pentru identificarea din timp a asteroizilor care ar putea să lovească planeta. Mai mult, în 1974 a fost cel de pe care s-a transmis cea mai puternică transmisiune către Spaţiu. Iar în 2016 a detectat primele sunete radio din Spaţiu pe care cercetătorii le-au atribuit unor planete moarte. De asemenea, pe observatorul din Puerto Rico s-a filmat o luptă a lui James Bond în filmul Golden Eye.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *