Hidroelectrica strânge cureaua: anulează demersurile pentru înlocuirea parcului auto

Hidroelectrica strânge cureaua: anulează demersurile pentru înlocuirea parcului auto
gazduire web create web design

Hidroelectrica intenţiona să ia în leasing 203 autoturisme tip sedan şi break, respectiv SUV, însă anunţă că anulează demersurile.

 

 

 
În condiţiile intrării în vigoare în data de 15 mai a OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Hidroelectrica anulează procedura de achiziţie pentru închirierea în regim de leasing operaţional a 203 de autoturisme tip sedan şi break, respectiv SUV.

Lansată în sistemul public de achiziţii publice în data de 13 mai a.c., licitaţia viza înlocuirea parcului auto pe care societatea îl deţine ca urmare a încheierii în anul 2019 a unui contract de acelaşi tip (leasing operaţional), înţelegere comercială care urmează să ajungă la termenul final în data de 6 ianuarie 2024.

Practic, după acest termen, toate autovehiculele folosite de companie vor ieşi din portofoliul acesteia ca efect a expirării de facto a contractului, document care prevede restituirea bunurilor.

„Facem precizarea că Hidroelectrica utilizează încă din anul 2014 acest tip de servicii pentru asigurarea parcului auto al companiei, autovehiculele astfel obţinute fiind Dacia Duster pentru primul contract (derulat în perioada 2014-2019), respectiv Suzuki SX4 şi S-Cross pentru cel de-al doilea (derulat între 2019 – ianuarie 2024). Maşinile solicitate prin caietul de sarcini aferent celui de-al treilea potenţial contract de leasing operaţional aveau, de asemenea, condiţii minimale de echipare şi motorizare (majoritatea între 1000-1600 cm cubi, benzină), iar în preţul ofertei necesar a fi prezentate erau incluse asigurarea obligatorie şi CASCO, servisare şi mentenanţă pentru întreaga perioadă, precum şi echiparea cu anvelope de vară şi de iarnă”, informează compania.

Hidroelectrica precizează că anularea achiziţiei va avea în viitorul apropiat un impact major asupra sa, în condiţiile în care societatea nu are alte maşini în proprietate, iar activitatea presupune deplasarea salariaţilor la centrale hidro-energetice, la obiectivele de investiţii şi la lucrările desfăşurate pe şantiere etc.: „Subliniem, de asemenea, faptul că majoritatea amenajărilor hidro-energetice ale companiei sunt amplasate în zone cu altitudini ridicate, iar acţiunile curente implică, printre altele, intervenţii în zone greu accesibile, supravegherea permanentă a comportamentului construcţiilor, a stării digurilor şi coronamentelor barajelor, precum şi deplasarea specialiştilor companiei între zonele de interes, în funcţie de necesităţi. În plus, activitatea Hidroelectrica presupune, între altele, acces în zone muntoase, precum şi utilizarea drumurilor forestiere pe parcursul întregului an, indiferent de condiţiile meteo. Subliniem că Hidroelectrica a demarat procedura internă de analiză şi stabilire a necesarului de maşini, respectiv redactarea caietelor de sarcini, încă din luna februarie a.c., iar achiziţia publică a fost lansată în data de 13 mai 2023, compania luând în calcul atât timpii legali necesari pentru finalizarea procedurii, cât şi pe cei necesari producerii şi livrării autovehicule în numărul solicitat, înainte sau la data limită de expirare a contractului de leasing operaţional actual”.

Hidroelectrica analizează soluţiile posibile pentru asigurarea necesarului de autovehicole al companiei, astfel încât activitatea societăţii să nu fie afectată la expirarea contractului de leasing operaţional aflat în vigoare.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *