Handbal pe zăpadă, turneul inedit organizat în luna februarie în Maramureş. Competiţia se adresează inclusiv amatorilor

Handbal pe zăpadă, turneul inedit organizat în luna februarie în Maramureş. Competiţia se adresează inclusiv amatorilor
gazduire web create web design

Staţiunea montană Şuior din Maramureş va găzdui în februarie un inedit turneu de handbal pe zăpadă. Acesta se joacă după regulile beach handball-ului şi a fost practicat prima dată în Argentina. La Baia Mare Snow Handball Challenge sunt aşteptate echipe din toată ţara.

 

 
Baia Mare a devenit în ultimii ani capitala beach handball-ului din România. Organizatorii turneului „Baia Mare Beach Handball Challenge”, competiţia care a adus plaja la munte, propun anul acesta o nouă provocare: handbalul pe zăpadă.

Baia Mare Snow Handball Challenge va avea prima ediţie în 13 februarie, în staţiunea Şuior, la doar câţiva kilometri de Baia Mare.

Succesul de care s-au bucurat turneele de handbal pe nisip organizate în Baia Mare i-au determinat pe organizatori să pună la cale şi o versiune hibernală a competiţiei.

 
Turneul se adresează tuturor iubitorilor de handbal – amatori sau profesionişti – şi va avea loc atât la feminin, cât şi la masculin.

Echipele sunt alcătuite din 6-8 membri, handbalul pe zăpadă jucându-se după aceleaşi reguli ca şi beach handball-ul. Organizatorii susţin că evenimentul se va desfăşura respectând toate normele în vigoare împotriva răspândirii Covid-19.

Beach handball-ul a devenit cunoscut marelui public din România în special după ce, în 2016, Tudor Marta, fost handbalist, campion cu Minaur Baia Mare, a organizat în centrul oraşului Baia Mare un prim turneu sub denumirea „Baia Mare Beach Handball Challenge”. Succesul de care s-a bucurat a dus la continuarea proiectului.

Astfel, în 2018 la Baia Mare a avut loc pentru prima dată în România o etapă a competiţiei intercluburi European BeachHandbal Tournament (EBT), cu participare internaţională.

Reuşita acestui turneu a determinat organizatorii să aplice pentru a deveni gazde ale EBT Finals 2019, turneul final suprem al competiţiilor intercluburi din Europa, un echivalent al Ligii Campionilor din fotbal sau handbal.

După o aprigă concurenţă cu alte oraşe candidate, Baia Mare a depăşit în finală dosarul de candidatură al Moscovei, fiindu-i atribuită organizarea competiţiei.

EBT Final 2019 Baia Mare a adus la start 28 de echipe din 15 ţări, însumând peste 400 de sportivi. Competiţia organizată în Centrul Vechi din Baia Mare s-a bucurat de prezenţa unor sportivi de top din întreaga lume. Bruno Oliveira, MVP-ul precedentului Campionat Mondial, Thiago de Oliveira, cel mai bun apărător din lume, Ivan Juric şi Lucian Bura, cele mai bune extreme de la ultimul CM, dar şi danezul Martin Vilstrup Andersen, golgheterul Mondialului din 2018, şi brazilianul Gil Pires.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *