Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Hackerii ruşi şi chinezi s-au aflat în spatele atacurilor cibernetice asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente de anul trecut

Hackerii ruşi şi chinezi s-au aflat în spatele atacurilor cibernetice asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente de anul trecut
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O agenţie de informaţii rusă şi spioni chinezi s-au aflat în spatele atacurilor cibernetice asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente de anul trecut. În decembrie, autoritatea europeană a raportat un atac cibernetic în care documentele referitoare la vaccinurile şi medicamentele COVID-19 au fost furate. Moscova a negat în repetate rânduri acuzaţiile de piratare venite din Occident.

 

 
O agenţie de informaţii rusă şi spioni chinezi s-au aflat în spatele atacurilor cibernetice asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) de anul trecut, a scris ziarul olandez De Volkskrant, citând surse apropiate anchetei.

În decembrie, autoritatea europeană de reglementare a drogurilor din Amsterdam a raportat un atac cibernetic în care au fost furate şi difuzate pe internet documentele referitoare la vaccinurile şi medicamentele COVID-19, relatează Reuters.

Moscova a negat în repetate rânduri acuzaţiile de piratare venite din Occident.

EMA a lansat o anchetă cu autorităţile olandeze şi europene, dar până în prezent nu a furnizat detalii cu privire la cine ar fi putut comite atacurile.

De Volkskrant a notat sâmbătă că EMA a fost vizată de spionii chinezi în prima jumătate a anului 2020, iar apoi de agenţi secreţi ruşi în a doua parte a anului.

“O anchetă penală efectuată de autorităţile de aplicare a legii şi alte entităţi este în curs de desfăşurare şi EMA cooperează, desigur, pe deplin”, a spus purtătorul de cuvânt al agenţiri, Monika Benstetter.

Presupusii hackeri ruşi au avut acces la sistemele EMA mai mult de o lună, au declarat sursele pentru De Volkskrant.

Ei au fost interesaţi în principal de ţările care urmau să folosească vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer / BioNTech şi cât vor cumpăra.

Pfizer / BioNTech au anunţat la scurt timp după dezvăluirea iniţială a EMA că le-au fost accesate. documentele referitoare la vaccinul lor.

 

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *