Guvernul Marii Britanii exclude posibilitatea prelungirii tranziţiei post-Brexit

Guvernul Marii Britanii exclude posibilitatea prelungirii tranziţiei post-Brexit
gazduire web create web design

Guvernul Boris Johnson exclude posibilitatea prelungirii tranziţiei post-Brexit. Downing Street: „Perioada de tranziţie se va încheia pe 31 decembrie, aceasta rămâne poziţia noastră.”. Premierul Scoţiei a recomandat . Guvernului britanic să ceară prelungirea tranziţiei, în contextul impasului negocierilor cu UE.

 

Guvernul Boris Johnson a anunţat, luni după-amiază, că, în pofida impasului negocierilor cu Uniunea Europeană, nu va accepta prelungirea tranziţiei post-Brexit.

„Perioada de tranziţie se va încheia pe 31 decembrie, aceasta rămâne poziţia noastră”, a comunicat un purtător de cuvânt al Downing Street, conform cotidianului Financial Times.

La rândul său, Comisia Europeană a transmis în mai multe rânduri că posibilitatea prelungirii tranziţiei post-Brexit a expirat din punct de vedere legal în iunie, când Marea Britanie a refuzat formal această posibilitate.

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a cerut, luni, Guvernului Boris Johnson să accepte prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, în contextul în care negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană sunt încă în impas. „Este imperativ ca premierul britanic să încerce să ajungă la un acord în sensul prelungirii tranziţiei Brexit. Noua tulpină de coronavirus şi diversele implicaţii arată că ne confruntăm cu o situaţie gravă, care necesită atenţia noastră în proporţie de sută la sută. Ar fi inconştient să amplificăm criza prin efectele Brexit”, afirmat Nicola Sturgeon, prin Twitter.

Oficialii britanici şi europeni continuă negocierile, dar, chiar dacă vor ajunge la un acord, acesta nu va putea fi ratificat până pe 31 decembrie. Pentru a intra în vigoare, un eventual acord va trebui ratificat de Parlamentul European, de Parlamentul britanic şi de parlamentele celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *