Google studiază o tehnologie care să ajute la îmbunătăţirea somnului

Google studiază o tehnologie care să ajute la îmbunătăţirea somnului
gazduire web create web design

Funcţia de detectare a somnului va rămâne gratuită până în sfârşitul acestui an. Google spune că a perfecţionat tehnologia prin studierea a 15.000 de persoane. Funcţia de monitorizare a somnului se activează manual de către utilizator.

 

 
Google intră în visele tale cu noua funcţie cheie a boxei inteligente Nest Hub. Cu ajutorul celei mai recente versiuni, utilizatorii vor avea propriul antrenor pentru un somn calitativ.

Aceştia îşi vor putea monitoriza somnul şi îmbunătăţii calitatea orelor de odihnă. 

Tehnologia se bazează pe un senzor numit SOLI capabil să detecteze mişcarea, fără a avea cameră, inclusiv profunzimea respiraţiei unei persoane.

„Are şi controlul gesturilor, aşa că veţi putea trece cu mâna prin partea frontală a dispozitivului pentru a-l porni sau opri, veţi putea să fluturaţi mâna pentru a amâna alarma de dimineaţă”, explică dezvoltatorii.

Însă, cel mai important, Nest Hub va genera rapoarte de somn. Astfel utilizatorii pot urmări de câte ori se trezesc în timpul nopţii, dacă sforăie sau tuşesc.

Pe baza acestui raport, programul face o serie de recomandări pentru un somn cât mai calitativ. Recomandările au fost realizate cu ajutorul Academiei Americane de Medicină a somnului.

La fel ca generaţia anterioară, Nest Hub care costă 100 de dolari poate afişa imagini şi videoclipuri, pe lângă întrebări şi gestionarea sarcinilor casnice, prin intermediul asistentului activat vocal Google.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *