Google Maps este acuzat că direcţionează turiştii pe trasee „extrem de periculoase”

Google Maps este acuzat că direcţionează turiştii pe trasee „extrem de periculoase”
gazduire web create web design

Turiştii care doresc să urce pe cel mai înalt munte din Scoţia şi alte vârfuri din zonă sunt direcţionaţi pe trasee „extrem de periculoase” de aplicaţia Google Maps, au avertizat organizaţiile montane din regiune.

 

 
John Muir Trust a declarat că un număr din ce în ce mai mare de oameni care folosesc Google Maps pentru a urca pe Ben Nevis riscă să fie direcţionaţi pe un traseu „extrem de periculos, chiar şi pentru alpiniştii cu experienţă”.

Ben Nevis, o destinaţie turistică populară, este cel mai înalt munte din Insulele Britanice, având o altitudine de 1.345 metri. Deşi mii de oameni îl urcă anual, această aventură nu este lipsită de riscuri, de aceea anul acesta au fost înregistrate mai multe decese, potrivit CNN.

„Problema este că Google Maps direcţionează unii vizitatori către Upper Falls, probabil pentru că este cel mai scurt traseu până la vârf”, a declarat Nathan Berrie, ofiţer Biroului de Conservare la Nevis John Muir Trust.

„Dar acesta NU este traseul corect şi întâlnim adesea grupuri de turişti neexperimentaţi care merg spre cascadele Steall sau pe versanţii sudici ai Ben Nevis crezând că este ruta către vârf”, a adăugat Berrie.

„Chiar şi cel mai experimentat alpinist ar avea dificultăţi în urmărirea acestui traseu. Ruta este foarte abruptă, stâncosă şi fără drum, chiar şi în condiţii de vizibilitate bună ar fi dificil de găsit o variantă sigură. Traseul pe care Google îl recomandă este extrem de periculoasă”, a spus Heather Morning, consilierul pentru siguranţă montană.

„Am construit Google Maps având în vedere siguranţa şi fiabilitatea şi lucrăm rapid pentru a investiga problema direcţionării pe Ben Nevis şi zonele înconjurătoare”, a spus purtătorul de cuvânt al Google. „Pe lângă utilizarea datelor autorizate şi a imaginilor de înaltă calitate pentru actualizarea hărţii, încurajăm organizaţiile locale să furnizeze informaţii geografice despre drumuri şi rute prin intermediul instrumentului nostru de încărcare a datelor geografice”.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *