Google donează 25 de milioane de euro pentru combaterea fenomenului fake news

Google donează 25 de milioane de euro pentru combaterea fenomenului fake news
gazduire web create web design

Google va dona 25 de milioane de euro la Fondul European pentru Mass-Media şi Informaţii, pentru combaterea fake news-ului. Odată cu pandemia COVID-19 şi alegerile prezidenţiale din SUA, fake news-ul a luat amploare, generând chiar violenţe (ex: asaltul de la Capitoliu, din Washington). ”Oamenii au fost nevoiţi să facă singuri diferenţa între ştiinţă şi ficţiune”, este de părere Matt Brittin, şeful EMEA Business, Google.

 

 
Cei de la Google au anunţat că vor contribui cu 25 de milioane de euro la Fondul European pentru Mass-Media şi Informaţii, pentru a oferi sprijin în combaterea curentului ”fake news”, scrie Reuters.

Fondul European pentru Mass-Media şi Informaţii a fost lansat oficial săptămâna trecută, de Fundaţia Calouste Gulbenkian şi Institutul Universitar European, şi îşi propune să recruteze cercetători şi alţi specialişti care să verifice informaţia, pentru a lupta împotriva ştirilor create în jurul informaţiilor false.

Cele două evenimente majore ale ultimului an, pandemia COVID-19 şi alegerile prezidenţiale din SUA, au atras atenţia asupra fenomenului fake news, din cauza puterii de propagare a informaţiei false pe reţelele de socializare. Toţi giganţii tech au fost acuzaţi că nu iau măsuri şi permit astfel de derapaje.

”Incertitudinea şi provocările la care am fost supuşi în ultimul an puteau fi mult mai simplu depăşite dacă toţi oamenii accesau ştiri bazate pe informaţii corecte, valide, fără să îşi pună problema dacă este ştiinţă şi ficţiune”, este de părere Matt Brittin, şeful EMEA Business, de la Google.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *