Germania duce producţia europeană la cea mai bună lună din 2018

Germania duce producţia europeană la cea mai bună lună din 2018
gazduire web create web design

Producţia din zona euro a crescut în decembrie în cel mai rapid ritm din ultimii doi ani şi jumătate, scrie Bloomberg. Datele vin pe măsură ce guvernele europene continuă să se confrunte cu noile cazuri de COVID-19. De altfel, rezultatele nu surprind în totalitate peisajul de la sfârşitul lui decembrie, de vreme ce Franţa a închis temporar traficul de pe Canalul Mânecii.

 

 
Rezultatele din decembrie ale indicelui IHS Markit – care măsoară activitatea sectorului privat – arată o creştere condusă de Germania, însă şi celelalte ţări au înregistrat creşteri. Indicele pentru zona euro s-a situat la 55,2 pentru ultima lună a anului trecut de la 53,8 în noiembrie, în condiţiile în care pragul de 50 desparte contracţia şi creşterea economică.

Datele vin pe măsură ce guvernele europene continuă să se confrunte cu noile cazuri de COVID-19. Ultimele restricţii, lansate pentru a controla infecţiile cu coronavirus, au fost îndreptate în mare parte asupra barurilor şi restaurantelor, fapt ce i-a permis sectorului manufacturier să îşi continue activitatea. Astfel, scăderea pe care a înregistrat-o economia a fost mult mai mică prin comparaţie cu faza iniţială a pandemiei.

„Producţia din zona euro a terminat 2020 într-o notă puternică şi încurajatoare. Cu toate acestea, creşterea numărului de cazuri va continua să influenţeze pieţele bursiere pe termen scurt, iar creşterile vor fi limitate”, spune Chris Williamson, economist al IHS Markit.

De altfel, rezultatele nu surprind în totalitate peisajul de la sfârşitul lui decembrie, de vreme ce Franţa a închis temporar traficul de pe Canalul Mânecii după ce a fost descoperită o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 în Marea Britanie.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *