gazduire web create web design

Germania a ajuns la un compromis cu Polonia şi Ungaria pentru a debloca bugetul UE

Germania a ajuns la un compromis cu Polonia şi Ungaria pentru a debloca bugetul UE
gazduire web create web design

Polonia şi Ungaria au ajuns la un compromis cu Germania pentru a debloca bugetul de peste 1.800 mld. euro al Uniunii Europene, care reprezintă atât bugetul blocului european, cât şi pachetul de stimuli pentru a trece criza coronavirusului, a anunţat un oficial din guvernul de la Varşovia, citat de Bloomberg.

 

Compromisul ar pune capăt unei dispute în care atât Varşovia, cât şi Budapesta, au ameninţat că vor bloca atât ajutorul de pandemie în valoare totală de 750 miliarde euro, cât şi bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, în contextul în care Bruxelles-ul a vrut să condiţioneze accesarea banilor de respectarea statului de drept.

Vicepremierul polonez Jaroslaw Gowin a spus că s-a ajuns la un acord cu Germania, care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, iar acest acord ar trebui prezentat acum în faţa celorlalte state membre. Acordul ar putea fi parafat chiar până vinerim când se încheie un summit al liderilor europeni la Bruxelles.

„Acum avem un acord între Varşovia, Budapesta şi Berlin. (…) Cred că acest acord va cuprinde şi celelalte 24 de capitale europene”, a declarat vicepremierul Jaroslaw Gowin.

Acordul a fost confirmat şi de doi oficiali din Ungaria care au fost contactaţi de publicaţia americană Bloomberg, în timp ce o sursă din Uniunea Europeană a spus că se aşteaptă o confirmare finală pe acest acord.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *