General Motors a prezentat un supertruck electric capabil să atingă 100km/h în doar 3 secunde

General Motors a prezentat un supertruck electric capabil să atingă 100km/h în doar 3 secunde
gazduire web create web design

Maşina electrică Hummer EV GMC a fost prezentată de General Motors. Este un supertruck cu 1000CP şi prin 100km/h în doar 3 secunde. Hummer EV GMC va costa 112,595 de dolari.

 

 

Când te gândeşti la un Hummer 4×4 capabil să meargă pe orice teren, un lucru care îţi vine în minte este legat de emisii. De acum însă şi Hummer se gândeşte la planetă.
Hummer EV este primul „supertruck” electric, aşa cum l-a numit General Motors. Are o forţă uriaşă: 1000 de cai putere, capabil să ajungă la 100 kilometri pe oră în doar 3 secunde. Bateria ajută la o autonomie de 560 de kilometri şi are şi încărcare rapidă. Doar 10 minute e nevoie să o ţii la staţia de încărcare pentru a parcurge 160 de kilometri. Iar ăsta nu este cel mai tare lucru.

 

Peste 112 mii de dolari va costa maşina. La o asemenea sumă cerută, General Motors a aruncat cu tehnologie în maşină. Aceasta vine cu 18 camere video care ajută să te ghidezi pe orice traseu. Fiecare roată poate fi controlată individual iar volanul are şi el o tehnologie inedită.

 

ZACK NELSON: Volanul are această porţiune care conţine o lumină şi o cameră video. Iar acestea sunt pentru ceva numit Super-Cruise care îi permite maşinii să meargă singură pe cei peste 360.000 de kilometri de drum de aici din Statele Unite. Super-Cruise îţi permite să schimbi banda când eşti pe autostradă în timp ce foloseşte tehnologia LiDAR şi camerele exterioare. Şi dacă te uiţi în altă parte prea mult timp, se aprinde lumina să te atenţioneze ca să fii în siguranţă când conduci.

 

Cu noul Hummer EV, General Motors le aruncă mănuşa companiilor specializate în vehicule electrice precum Tesla sau Bollinger. Are însă deja o rivală pe nume Rivian R1T care costă 85.000 de dolari.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *