Fotbalistele tricolore U17 şi U19 şi-au aflat adversarele din meciurile de calificare pentru EURO

Fotbalistele tricolore U17 şi U19 şi-au aflat adversarele din meciurile de calificare pentru EURO
gazduire web create web design

Fotbalistele reprezentativelor tricolore de fotbal feminin U17 şi U19 şi-au aflat marţi adversarele din grupele din care vor face parte în preliminariile de calificare la Campionatul European. Meciurile vor avea loc în perioada august-noiembrie 2022.

 

 

 

 
La finalul Tururilor de Elită disputate în această primăvară, ambele reprezentative au retrogradat în Liga B corespunzătoare fiecărei categorii de vârstă. În prima rundă de calificare, tricolorele vor lupta pentru promovarea în Liga A şi asigurarea prezenţei la Turul de Elită din runda 2, la care se califică ocupantele primei poziţii din fiecare grupă şi echipa de pe locul 2 cu cele mai bune rezultate.

Pentru meciurile de calificare din această toamnă, România U17 a fost repartizată în Grupa B6, alături de Lituania şi Kazahstan.

Tricolorele U19 vor face parte din Grupa B2 şi vor întâlni Letonia, Albania şi Armenia. Meciurile se vor juca în Albania, în perioada 5-11 octombrie.

Programul meciurilor urmează să fie comunicat în zilele următoare.

Formatul competiţional

Runda 1
Liga A include 28 de echipe care sunt împărţite în şapte grupe. Pentru fiecare grupă se vor juca mini-turnee, în urma cărora echipele clasate pe ultimul loc în fiecare grupă vor fi retrogradate în Liga B pentru Runda 2.

Echipele aflate în Liga B sunt împărţite în şase grupe şi vor juca pentru promovarea în Grupa A. La categoria U19, în Liga B sunt trei grupe de câte patru echipe şi patru grupe de câte 3. Cele şase câştigătoare de grupă şi echipa clasată pe locul al doilea cu cele mai bune rezultate vor promova în Liga A.

Runda 2
Pentru echipele din Liga A, această etapă este echivalentul Turului de Elită, unde câştigătoarele grupelor şi cel mai bun loc doi se califică la turneul final.

După disputarea acestei etape, câştigătoarele mini-turneelor din Liga B vor promova în prima ligă, iar ultimele clasate din Liga A vor retrograda.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *