Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susţinut de UDMR la Ministerul Tineretului şi Sportului

Fostul ciclistul paralimpic Eduárd Novák, susţinut de UDMR la Ministerul Tineretului şi Sportului
gazduire web create web design

Consiliul Permanent al Uniunii Democrate a Maghiarilor a anunţat, luni seara, că l-a propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului pe fostul ciclist paralimpic Eduárd Novák, în prezent preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

 

Eduárd Novák s-a născut la Miercurea Ciuc, este ciclist paralimpic, campion mondial şi european. Cariera sportivă şi-a început-o ca patinator de viteză, sport în care a câştigat mai multe competiţii internaţionale.

În 1996, sportivul a suferit un accident rutier în urma căruia s-a reorientat spre ciclism. A participat pentru România la patru Jocuri Paralimpice la Atena, Beijing, Londra şi Rio de Janeiro.

La Beijing a câştigat o medalie de argint, iar în 2012 s-a întors de la Londra cu două medalii, una de aur şi una de argint, devenind astfel primul campion paralimpic din România.

Eduárd Novák a participat şi la Rio de Janeiro în trei curse, ocupând locurile cinci, şase şi nouă. Din 2013 este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, sport pe care a reuşit să îl revitalizeze şi să îl readucă în prim planul sportivilor români.

În 2017 a întemeiat o academie de ciclism, Novák Cycling Academy, singura de acest gen din Europa de Est.

 

 

Sursa

administrator

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *