Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Formula 1: Mercedes şi Lewis Hamilton vor concura împreună în 2021

Formula 1: Mercedes şi Lewis Hamilton vor concura împreună în 2021
gazduire web create web design

Echipa Mercedes-AMG Petronas F1 a anunţat luni după-amiază că actuala echipă campioană mondială în competiţia constructorilor din Formula 1 şi campionul mondial Lewis Hamilton vor continua împreună în 2021.

 

 
Echipa excecutivă a celor de la Mercedes şi britanicul Lewis Hamilton au căzut de acord să prelungească înţelegerea cu un nou contract, pe care Mercedes îl consideră ca fiind unul dintre cele mai reuşite colaborări din istoria sportului, cele două părţi ajungând împreună la cel de al nouălea sezon consecutiv.

Lewis Hamilton a debutat în F1 cu echipa parteneră McLaren, în 2007, toate monoposturile conduse de el de atunci, în cele 266 de Grand Prix-uri, fiind echipate cu motoarele Mercedes-Benz.

În 2013 s-a alăturat echipei de fabrică Mercedes şi de atunci a câştigat 74 de curse de F1, precum şi şase titluri de campion F1, cu echipa Mercedes-AMG Petronas F1.

În 2020, el a doborât recordul de victoriii deţinut de Michael Schumacher şi este acum deţinătorul recordului de curse câştigate în Formula 1.

„Sunt încântat să încep al nouălea sezon alături de colegii mei de echipă de la Mercedes”, a declarat Hamilton pentru site-ul oficial al grupării: „Sunt la fel de hotărât să continuăm călătoria pe care am început-o, să facem sportul cu motor mai divers pentru generaţiile viitoare şi sunt recunoscător că Mercedes a susţinut extrem de mult dorinţa mea de a aborda această problematică. Sunt mândru să spun că vom continua acest efort prin lansarea unei fundaţii dedicate diversităţii şi incluziunii în sport. Sunt inspirat de tot ceea ce putem construi împreună şi abia aştept să revin pe pistă în martie”.

La rândul său, Toto Wolff, CEO şi director de echipă la Mercedes-AMG Petronas F1 a declarat că era sigur că va continua colaborarea dintre Hamilton şi echipa sa, dar că parafarea înţelegerii a fost amânată din motive mai ales medicale.

„Împreună, am decis să continuăm relaţia noastră sportivă pentru un alt sezon şi să începem şi un proiect pe termen mai lung, pentru a trece la următorul nivel al angajamentul nostru comun, de a promova diversitatea în cadrul sportului cu motor. Performanţele sportive ale lui Lewis sunt printre cele mai deosebite în lumea sportului şi el este un ambasador apreciat pentru marca noastră şi pentru partenerii noştri. Povestea dintre Mercedes şi Lewis s-a scris în cărţile de istorie ale Formulei 1 în ultimele opt sezoane şi ne este foame să concurăm şi să adăugăm mai multe capitole la el”, a spus şeful celor de la Mercedes.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.