gazduire web create web design

Formula 1 condamnă limbajul rasist şi abuziv al lui Nelson Piquet la adresa lui Lewis Hamilton

Formula 1 condamnă limbajul rasist şi abuziv al lui Nelson Piquet la adresa lui Lewis Hamilton
gazduire web create web design

Formula 1 a protestează faţă de triplul campion mondial Nelson Piquet pentru că a folosit un limbaj rasist şi abuziv la adresa lui Lewis Hamilton. Brazilianul de 69 de ani, câştigător al titlului mondial în 1981, 1983 şi 1987, a folosit un termen rasial ofensator, referindu-se la Hamilton într-un podcast.

 

 

 
Într-o declaraţie, F1 a transmis următoarele: „Limbajul discriminatoriu sau rasist este inacceptabil sub orice formă şi nu are ce căuta în societate. Lewis este un ambasador incredibil pentru sportul nostru şi merită respect (…) Eforturile sale neobosite pentru a promova diversitatea şi incluziunea sunt o lecţie pentru mulţi şi un lucru la care ne angajăm în F1.”

Piquet a discutat despre accidentul dintre Hamilton şi pilotul Red Bull Max Verstappen în primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii de anul trecut.

El a descris incidentul ca fiind „o glumă” şi a spus că Hamilton a fost norocos că doar Verstappen s-a accidentat. Brazilianul a folosit o înjurătură în atunci când şi-a exprimat opinia că Hamilton a făcut o greşeală.

Echipa lui Hamilton, Mercedes, a reacţionat: „Condamnăm în cei mai puternici termeni orice utilizare a limbajului rasist sau discriminatoriu de orice fel. Lewis a fost vârful de lance al eforturilor sportului nostru de a combate rasismul şi este un adevărat campion al diversităţii pe pistă şi în afara ei.

Împreună, împărtăşim o viziune pentru un motorsport divers şi incluziv, iar acest incident subliniază importanţa fundamentală de a continua să ne străduim pentru un viitor mai luminos.”

Piquet, care este tatăl partenerei de viaţă a lui Verstappen, Kelly Piquet, are deja un istoric de declaraţii nepotrivite. În timpul carierei sale de pilot, el a pus la îndoială în mod public sexualitatea lui Ayrton Senna şi l-a numit pe rivalul său „taximetristul din Sao Paulo”.

De asemenea, a făcut comentarii jignitoare la adresa lui Nigel Mansell şi a soţiei britanicului pe vremea când erau coechipieri la Williams.

FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor, a declarat la rândul ei: „FIA condamnă cu fermitate orice limbaj şi comportament rasist sau discriminatoriu, care nu îşi au locul în sport sau în societatea în general.

Ne exprimăm solidaritatea cu Lewis Hamilton şi susţinem pe deplin angajamentul său faţă de egalitate, diversitate şi incluziune în sporturile cu motor”.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *