Firmele româneşti afectate de pandemie primesc o soluţie salvatoare. CE a aprobat schema de ajutor

Firmele româneşti afectate de pandemie primesc o soluţie salvatoare. CE a aprobat schema de ajutor
gazduire web create web design

Comisia Europeană a aprobat marţi o schemă românească de până la 358 de milioane de euro pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul pandemiei de coronavirus.

 

 

 
Potrivit unui comunicat al CE, măsura va fi deschisă microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii afectate de pandemia de coronavirus care îşi desfăşoară activitatea în sectoare precum industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul şi sectorul serviciilor de cazare.

Ajutorul va consta în subvenţii directe. Măsura urmăreşte să ajute întreprinderile să finanţeze investiţii în active corporale şi necorporale.

Se preconizează că de măsură vor beneficia aproximativ 1.000 de întreprinderi. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

„În special: ajutorul nu va depăşi 1% din bugetul total al schemei per beneficiar; va fi util pentru investiţii în active corporale şi necorporale, dar nu şi pentru investiţii financiare; nu va depăşi pragurile maxime stabilite pentru ajutoare în cadrul temporar şi se acordă până la 31 decembrie 2022”, se arată în comunicatul CE.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *