Firmă producătoare de smartphone-uri care depăşeşte Apple în ceea ce priveşte livrările globale

Firmă producătoare de smartphone-uri care depăşeşte Apple în ceea ce priveşte livrările globale
gazduire web create web design

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din al doilea trimestru al anului, depăşind Apple, arată un raport al companiei de consultanţă Canalys, citat de CNBC.

 

 
Xiaomi deţine 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% şi după Samsung, cu 19%.

„Xiaomi îşi dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menţionând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină şi cu 50% în Europa de Vest.

Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creşteri anuale de 83%, faţă de 15% în cazul Samsung şi 1% în cazul Apple.

Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieţei de masă, având un preţ mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.

Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piaţa high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari.

Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancţiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software şi cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *