Fiat Chrysler şi PSA obţin aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari

Fiat Chrysler şi PSA obţin aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari
gazduire web create web design

Fiat Chrysler şi rivalul francez PSA au obţinut aprobarea autorităţii europene pentru concurenţă, luni, pentru fuziunea lor în valoare de 38 de miliarde de dolari. Fuziunea va crea al patrulea producător auto din lume, anunţă Reuters.

 

Asocierea ar putea ajuta companiile să facă faţă provocărilor de a fabrica vehicule mai curate şi efectelor pandemiei globale.

Comisia Europeană a declarat că PSA îşi va extinde acordul cu Toyota Motor prin creşterea capacităţii Toyota şi reducerea preţurilor de transfer pentru vehicule, piese de schimb şi accesorii pentru a răspunde problemelor de concurenţă din UE.

„Accesul la o piaţă competitivă pentru autoutilitare comerciale mici este important pentru mulţi lucrători independenţi şi pentru companiile mici şi mijlocii din întreaga Europă”, a declarat comisarul european pentru concurenţă Margrethe Vestager într-un comunicat.

Fiat şi PSA vor permite, de asemenea, rivalilor să acceseze reţelele lor de reparaţii şi întreţinere pentru autoutilitare pentru a ajuta noii intraţi să se extindă pe piaţă, a declarat autoritatea competitivă din UE.

Entitatea care va rezultaa în urma fuziunii, denumită Stellantis, va deţine mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati, precum şi Peugeot, Opel şi DS.

Companiile preconizează că finalizarea fuziunii va avea loc până la sfârşitul primului trimestru al anului viitor.

Acţionarul majoritar al FCA este Exor, holdingul familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, guvernul francez şi Dongfeng din China.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *