Fără teze, dar cu evaluare sumativă. Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, contestă eficacitatea noii măsuri

Fără teze, dar cu evaluare sumativă. Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, contestă eficacitatea noii măsuri
gazduire web create web design

Monica Anisie: Tezele şcolare nu se mai susţin în acest an şcolar. Tezele nu se vor mai susţine în acest an, vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

 

Haosul din învăţământ nu pare să dispară. După multe dezbateri, s-a ajuns totuşi la o concluzie. Anul acesta, se renunţă la tezele şcolare.

Monica Anisie a făcut anunţul, după ce s-a consultat cu părinţii şi elevii.

Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, spune că nu e o idee bună însă. Tezele îi motivau pe elevi şi nu pot fi înlocuite de evaluarea sumativă, spune el.

„Aceasta este o logică extrem de periculoasă. Ea va crea aceste generaţii, iluzia că ştie mai mult decât ştie. Cred că e o greşeală chiar dacă este susţinută şi a fost susţinută de mai multă lume. Nu pot să spun că suspendându-se tezele noi transmitem ca stat că şcoala este importantă. Subliniez că suntem cu cel mai mare procent de analfabetism funcţional, prin urmare ar trebui să luăm şcoala mult mai în serios decât alte state”, explică Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei.

”În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar”, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Ştirileprotv.

”Să nu uităm că tezele se susţin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a adăugat Anisie.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *