Facebook vs. Apple. Războiul giganţilor tech este pe cale să treacă la nivelul următor

Facebook vs. Apple. Războiul giganţilor tech este pe cale să treacă la nivelul următor
gazduire web create web design

Facebook se pregăteşte să dea în judecată Apple pentru abuz de putere. Reţeaua de socializare acuză că Apple forţează dezvoltatorii de aplicaţii. Mark Zuckerberg spune că Apple a devenit cel mai mare competitor pentru Facebook.

 

 
Doi dintre giganţii din tech sunt la cuţite, iar un război rece pornit acum mai bine de 2 ani este pe cale să se înteţească. Acum, Facebook se pregăteşte să dea în judecată Apple. 

The Information scrie că reţeaua de socializare pregăteşte de 4 luni un dosar cu care să o ducă în instanţă pe Apple. Facebook acuză creatorul iPhone-ului de abuz de putere în regulile din App Store. Că dezvoltatorii externi trebuie să respecte anumite reguli, iar aplicaţiile Apple nu. Mark Zuckerberg şi Tim Cook au avut un schimb de replici şi în urmă cu doi ani. Însă conflictul a reizbucnit în urmă cu câteva luni. Apple a anunţat că din 2021 utilizatorii de iPhone şi iPad pot alege dacă o aplicaţie să le acceseze datele. Lucru care o afectează pe Facebook care se bazează pe reclamele targetate.

Iată ce spun cele două companii.

„Vedem din ce în ce mai mult Apple ca cel mai mare competitor al nostru. iMessage este un element cheie pentru ecosistemul lor şi vine preinstalat pe fiecare iPhone. Şi are parte de tratament preferenţial cu acces pentru programatori şi permisiuni. De aceea iMessage este cel mai folosit serviciu pentru trimiterea de mesaje în Statele Unite”, spune Mark Zuckerberg, CEO Facebook, potrivit CNBC.

„Dacă o afacere este construită prin inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la exploatarea datelor…Cu privire la alegerile care nu sunt, de fapt, alegeri…Atunci nu merită laudele noastre. Merită să treacă printr-o reformă”, consideră, însă, Tim Cook, CEO Apple.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *