Facebook schimbă strategia. Mark Zuckerberg pariază totul pe realitatea virtuală

Facebook schimbă strategia. Mark Zuckerberg pariază totul pe realitatea virtuală
gazduire web create web design

Facebook a ajuns la 10.000 de angajaţi care lucrează la realitatea virtuală şi augmentată. Numărul celor din divizia Reality Labs a crescut de 10 ori în ultimii 4 ani. Mark Zuckerberg a declarat că îşi doreşte să nu mai depindă de Apple şi Google.

 

 
Dacă ar fi la un meci de poker, s-ar putea spune că Mark Zuckerberg intră all-in. Pariază totul pe realitatea virtuală.

Facebook a ajuns la 10 mii de angajaţi care se ocupă cu realitatea virtuală şi augmentată. Divizia Reality Labs are de 10 ori mai mulţi oameni decât în urmă cu doar 4 ani.

Primul succes major a venit în 2020: Oculus Quest 2, casca de realitate virtuală care nu necesită un computer. A ajuns în doar câteva luni cea mai vândută, depăşind rivalele HTC Vive sau Playstation VR.

Însă Zuckerberg nu se opreşte aici. A explicat într-un interviu pentru The Information: „Are sens să investim totul să ajutăm să modelăm ceea ce cred că va fi următoarea platformă majoră” spunea CEO-ul Facebook.

Zuckerberg vrea să evite situaţia din momentul în care au apărut smartphone-urile. Facebook nu a avut vreun device şi a depins mereu de Google şi Apple. Aşa că acum fac propriile device-uri.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *