Facebook reia furnizarea ştirilor în Australia. Ce a decis guvernul australian

Facebook reia furnizarea ştirilor în Australia. Ce a decis guvernul australian
gazduire web create web design

Facebook va relua furnizarea ştirilor în Australia. Guvernul din Australia va modifica legea care-i obligă pe giganţii tehnologici să plătească mass-media pentru preluarea ştirilor. Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene.

 

 
Facebook va relua furnizarea ştirilor în Australia, au anunţat oficiali ai guvernului australian, care au precizat că legea care a generat situaţia va fi amendată, relatează BBC. 

Gigantul reţelelor de socializare a blocat furnizarea ştirilor către australieni săptămâna trecută, ca răspuns la un proiect de lege care obliga marile companii din tehnologie să plătească editorilor pentru conţinut.

Legea impunea Facebook şi Google să încheie acorduri comerciale cu agenţiile de ştiri. Facebook a declarat că legea „înţelege în mod fundamental greşit” relaţia dintre compania tech şi publisheri.

Autorităţile australiene au elaborat legea pentru a „echilibra condiţiile de joc” între giganţii tehnologici şi companiile de mass-media. Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi în publicitate digitală în mass-media australiană în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook, au precizat iniţiatorii proiectului.

Spre deosebire de Facebook, Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *