gazduire web create web design

Facebook, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger au picat. Aplicaţiile de socializare au fost blocate în întreaga lume

Facebook, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger au picat. Aplicaţiile de socializare au fost blocate în întreaga lume
gazduire web create web design

Unele dintre cele mai populare aplicaţii de socializare din întreaga lume, Facebook, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger, s-au blocat în această după-amiază, potrivit DailyMail. Toate cele trei reţele sunt deţinute de Facebook.

 

 
Facebook, WhatsApp şi Instagram, toate trei funcţionând pe aceeaşi infrastructură, nu mai funcţionează la nivel mondial de la puţin peste 18:00, ora României.

Acţiunile companiei, listată la bursa de la New York, sunt în scădere cu 5,8% la ora transmiterii ştirii şi continuă să scadă.

Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.

Facebook a recunoscut că utilizatorii întâmpină probleme în accesarea aplicaţiilor sale, dar nu au furnizat niciun fel de detalii despre natura problemei sau despre câţi au fost afectaţi de întrerupere.

„Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil şi ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, au spus cei de la Facebook, citaţi de Reuters.

Facebook a picat luni seara, iar utilizatori din întreaga lume raportează că serviciul nu funcţionează. Probleme sunt şi cu WhatsApp şi Instagram.

Utilizatori din întreaga lume raportează pe site-ul downdetector probleme cu Facebook-ul. Se pare că mai mulţi utilizatori au probleme şi cu WhatsApp şi Instagram, ambele deţinute de Facebook. Paginile de Facebook, WhatsApp şi Instagram nu se încarcă nici pe varianta desktop, dar nici pe telefoane.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *