Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Facebook împlineşte 17 ani de la lansare

Facebook împlineşte 17 ani de la lansare
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Azi, Facebook împlineşte 17 ani. Facebook are venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Andrei Boroş este primul român care şi-a făcut cont de Facebook.

 

 
Azi, 4 februarie, una dintre cele mai mari reţele de socializare din lume, fondată de Mark Zuckerberg, împlineşte 17 ani.

Începută ca o platformă folosită pentru studenţi, Facebook a ajuns astăzi o companie globală cu venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Adică o treime din PIB-ul României.

Printre primii utilizatori ai reţelei, al unsprezecelea la număr, a fost şi un român. Arădeanul Andrei Boroş, pe atunci student la Harvard.

Imediat după lansare, Zuckerberg a fost acuzat că a furat ideea a trei seniori de-ai săi. A fost dat şi în judecată pentru asta. Şi uite-aşa, anii au trecut iar acum Facebook este o companie cu 1,8 miliarde de utilizatori zilnici, care a cumpărat între timp şi reţelele Instagram, Whatsapp şi care a lansat o paletă mare de servicii, cum a fost facebook messenger sau videocall-ul.

„A transformat pe fiecare om într-un creator, începând de la text, la imagini, clipuri şi aşa mai departe. Creează, cel puţin în Europa, un estimat de peste 3 milioane de joburi conexe în economia asta. Ne-a schimbat peisajul în care trăim, de la validarea socială pe care o luăm pentru că vedem că cineva ne apreciază postările până la modul în care ne facem reclamă la servicii. S-au câştgiat alegeri pe Facebook sau cu ajutorul lui, s-au început mişcări sociale, s-au cunoscut oameni”, explică Vlad Fiscutean, specialist social media.

Cristian Dascălu e vlogger şi programator. A făcut un internship de 3 luni la Facebook în trecut. A refuzat însă un job full time în companie, în Seattle, pentru a rămâne în România.

„Are mai multe arii de impact în viaţa mea, să zic aşa. Numărul unu – faptul că am lucrat acolo. M-au format din punct de vedere tehnic în cariera mea. Am văzut cum se face treaba la cel mai înalt nivel. Numărul doi – faptul că sunt pe Facebook, folosesc Facebook”, spune şi Cristian.

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *