Facebook împlineşte 17 ani de la lansare

Facebook împlineşte 17 ani de la lansare
gazduire web create web design

Azi, Facebook împlineşte 17 ani. Facebook are venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Andrei Boroş este primul român care şi-a făcut cont de Facebook.

 

 
Azi, 4 februarie, una dintre cele mai mari reţele de socializare din lume, fondată de Mark Zuckerberg, împlineşte 17 ani.

Începută ca o platformă folosită pentru studenţi, Facebook a ajuns astăzi o companie globală cu venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Adică o treime din PIB-ul României.

Printre primii utilizatori ai reţelei, al unsprezecelea la număr, a fost şi un român. Arădeanul Andrei Boroş, pe atunci student la Harvard.

Imediat după lansare, Zuckerberg a fost acuzat că a furat ideea a trei seniori de-ai săi. A fost dat şi în judecată pentru asta. Şi uite-aşa, anii au trecut iar acum Facebook este o companie cu 1,8 miliarde de utilizatori zilnici, care a cumpărat între timp şi reţelele Instagram, Whatsapp şi care a lansat o paletă mare de servicii, cum a fost facebook messenger sau videocall-ul.

„A transformat pe fiecare om într-un creator, începând de la text, la imagini, clipuri şi aşa mai departe. Creează, cel puţin în Europa, un estimat de peste 3 milioane de joburi conexe în economia asta. Ne-a schimbat peisajul în care trăim, de la validarea socială pe care o luăm pentru că vedem că cineva ne apreciază postările până la modul în care ne facem reclamă la servicii. S-au câştgiat alegeri pe Facebook sau cu ajutorul lui, s-au început mişcări sociale, s-au cunoscut oameni”, explică Vlad Fiscutean, specialist social media.

Cristian Dascălu e vlogger şi programator. A făcut un internship de 3 luni la Facebook în trecut. A refuzat însă un job full time în companie, în Seattle, pentru a rămâne în România.

„Are mai multe arii de impact în viaţa mea, să zic aşa. Numărul unu – faptul că am lucrat acolo. M-au format din punct de vedere tehnic în cariera mea. Am văzut cum se face treaba la cel mai înalt nivel. Numărul doi – faptul că sunt pe Facebook, folosesc Facebook”, spune şi Cristian.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *