Facebook face pace cu Australia. Compania lui Zuckerberg va plăti News Corp pentru conţinut

Facebook face pace cu Australia. Compania lui Zuckerberg va plăti News Corp pentru conţinut
gazduire web create web design

Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia, companie deţinută de miliardarul Rupert Murdoch, pentru conţinutul furnizat, conform unui acord recent încheiat, relatează BBC.

 

 
Acordul a fost încheiat la doar câteva săptămâni după ce Australia a adoptat o controversată lege, prima de acest fel pe plan mondial, care obligă platformele tehnologice să plătească pentru ştiri.

News Corp nu a dezvăluit valoarea contractului, cu o durată de trei ani, din Australia. Luna trecută, compania a încheiat un acord global cu Google.

Compania News Corp Australia controlează aproximativ 70% din tirajul ziarelor din Australia. Deţine, de asemenea, reţeaua de televiziune Sky News Australia.

News Corp are deja un acord cu Facebook pentru entităţile sale media din SUA, care implică plata pentru articolele incluse în Facebook News – un produs care nu este disponibil în Australia.

Acordul australian este mult mai larg – acoperă tot conţinutul News Corp Australia distribuit pe Facebook.

News Corp a condus o campanie de lobby în Australia – cu sprijinul rivalilor – pentru a-i determina pe politicieni să facă firmele tehnologice să plătească pentru ştiri.

Atât Google, cât şi Facebook s-au împotrivit. Facebook a blocat luna trecută accesul la conţinutul de ştiri australiene pe site.

Boicotul a durat aproximativ o săptămână, după care guvernul australian a făcut concesii şi a adoptat legea, pe 25 februarie.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *