Facebook elimină şi interzice sute de conturi ale unei facţiuni de extremă dreaptă. Gruparea este catalogată în SUA drept „violentă” şi „anti-guvernamentală”

Facebook elimină şi interzice sute de conturi ale unei facţiuni de extremă dreaptă. Gruparea este catalogată în SUA drept „violentă” şi „anti-guvernamentală”
gazduire web create web design

Facebook interzice gruparea „Boogaloo Bois”. Platforma a eliminat şi interzis sute de conturi asociate facţiunii de extremă dreaptă. Mişcarea americană instigă în mod activ la violenţa pe reţeaua de socializare.

Membrii „Boogaloo Bois” s-au făcut remarcaţi la protestele din SUA prin etalarea armelor de foc şi dorinţa unei răsturnări armate a guvernului. Prin intermediul reţelei de socializare Facebook au instigat la comiterea de acte violente îndreptate împotriva civililor, forţelor de ordine şi guvernului Statelor Unite. Gruparea s-a identificat ca fiind una de extremă dreaptă, iar mai mulţi adepţi sunt neo-nazişti, supremaţişti şi anarhişti.

Facebook a eliminat în consecinţă 220 de conturi, 28 de pagini şi 106 grupuri asociate cu „Boogaloo Bois” de pe platforma sa şi adiţional, 95 de conturi de pe Instagram. Site-ul de socializare a declarat că a urmărit evoluţia „Boogaloo” încă din 2019.

Mişcarea vine în contextul în care Facebook s-a confruntat cu boicotul companiilor mari precum Ford, Adidas sau Coca-Cola, din cauza faptului că nu a controlat şi eliminat conţinutul care prejudiciază natura umană prin rasism, violenţă şi alte forme de instigare la ură.

„Membrii acestei reţele au promovat activ violenţa împotriva civililor, forţelor de ordine, oficialilor şi instituţiilor guvernamentale şi încearcă să recruteze în cadrul mişcării adepţi deschişi să rezoneze cu mesajele pline de ură pe care le transmit”, se arată într-un comunicat oficial emis de Facebook.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *