Facebook anunţă că a ajuns la o înţelegere cu mass-media germană pentru a lansa Facebook News „un loc dedicat conţinutului jurnalistic”

Facebook anunţă că a ajuns la o înţelegere cu mass-media germană pentru a lansa Facebook News „un loc dedicat conţinutului jurnalistic”
gazduire web create web design

Facebook a anunţat luni că a înscris un şir de parteneri mass-media germani pentru a furniza, începând din luna mai, conţinut pentru un produs de ştiri locale, într-o nouă platfomă de ştiri numită Facebook News.

 

 
Descris ca un „loc dedicat conţinutului jurnalistic”, Facebook News va prelua articole din Die Zeit şi Der Spiegel, precum şi dintr-o serie bogată de ziare, inclusiv Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt şi Tagesspiegel, relatează Reuters.

„O parte din baza noastră de utilizatori vrea să citească mai multe ştiri”, a declarat reporterilor Jesper Doub, directorul programului Facebook pentru ştiri.

Facebook News a fost lansat în Statele Unite şi Marea Britanie şi va urma în curând în Franţa, a adăugat Doub. El nu a dezvăluit condiţiile financiare pentru publicaţiile care susţin lansarea în Germania a Facebook News.

„Suntem încântaţi să încercăm noi modalităţi de a ajunge la cititorii noştri cu jurnalism de calitate în strâns parteneriat cu platforme precum Facebook”, a declarat Stefan Ottlitz, directorul general al Grupului Spiegel, într-o declaraţie.

Facebook a declarat săptămâna trecută că va investi 1 miliard de dolari în ştiri în următorii trei ani, la câteva zile după ce gigantul IT a suferit o înfrângere în Australia unde o lege impune giganţilor tehnologici să plătească companiile media tradiţionale pentru a conţinutul lor prezent pe platforma de social-media.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *