Facebook a intrat în grupul select al companiilor cu o valoarea de piaţă de peste 1 trilion de dolari. Evenimentul care a dus la creşterea acţiunilor

Facebook a intrat în grupul select al companiilor cu o valoarea de piaţă de peste 1 trilion de dolari. Evenimentul care a dus la creşterea acţiunilor
gazduire web create web design

Facebook a atins valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari după ce o instanţă federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission, anunţă CNN.

 

 
Instanţa a respins plângerea, spunând că agenţia nu a furnizat dovezi care să suţină ideea că gigantul social media deţine un monopol în reţelele sociale.

Acţiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piaţă a companiei la peste 1 trilion de dolari.

FTC susţinuse că Facebook a încălcat legile anti-monopol prin achiziţionarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o ameninţare la adresa dominanţei sale.

Decizia este un obstacol pentru autorităţile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluţionată dacă agenţia depune o plângere modificată.

Hotărârea – un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume – a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale naţiunii.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *