Expunerea la soare fără cremă de protecţie îţi poate păta, iremediabil, pielea

Expunerea la soare fără cremă de protecţie îţi poate păta, iremediabil, pielea
gazduire web create web design

Radiaţiile solare îţi pot provoca pete albe ale pielii, o afecţiune care nu se tratează. Medicul Dermatolog Mihaela Leventer îţi spune că hipomelanoza nu se recolorează. Cristina a fost aproape de a se confrunta cu această leziune a pielii.

 

Te bucuri de vară şi abia aştepţi să ai puţin timp liber pentru a merge la piscină sau a da o fugă până la mare? Cu siguranţă nu-ţi va lipsi din geantă crema cu protecţie solară, însă ce trebuie să ştii este că această cremă este recomandat să o foloseşti în fiecare zi.

Când porţi tricouri, rochii sau ţinute care îţi descoperă părţi ale corpului trebuie să ai grijă de pielea ta pentru a nu te trezi cu pete albe pe piele. Cristina, după numeroase vacanţe petrecute la mare, s-a speriat la apariţia unor semne care îi creau un disconfort (…)., însă ea este un caz fericit, a ajuns la dermatolog înainte să fie prea târziu.

,,După o expunere îndelungată la soare am avut câteva pete pigmentare şi câteva aluniţe am fost la dermatolog care mi-a recomandat un tratament pe care l-am urmat şi astfel am reuşit să scap. Aplic o cremă cu factor de protecţie 50, 30, depinde, chiar si iarna.”, spune Cristina.

,,Genul acesta de leziune reprezintă incapacitatea pielii de a se apăra împotriva agresiunii luminoase şi poate să apară o astfel de problemă la persoanele care au stat mult timp la soare de-a lungul vieţii. De obicei este o problemă a persoanelor vârstnice dar am întalnit-o şi la persoane tinere care au făcut solar sau care îşi petrec mult timp expuse la lumină. E un semnal de alarmă că a ajuns cât am stat de-a lungul timpului şi trebuie să stăm cu foarte multă precauţie şi măsură. Din păcate hipomelanoza gutată nu se recolorează.”, a declarat Mihaela Leventer, medic dermatolog.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *