Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Expoziţie inedită la Tecuci. Sunt expuse maşini de pompieri, folosite în urmă cu un secol

Expoziţie inedită la Tecuci. Sunt expuse maşini de pompieri, folosite în urmă cu un secol
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maşinile timpului sunt expuse la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci. Este vorba despre maşini de pompieri folosite în urmă cu peste o sută de ani. Expoziţia a fost deschisă deoarece se împlinesc 92 de ani de la înfiinţarea Secţiei de Pompieri Tecuci.

 

Expoziţia de la Tecuci se numeşte „Misiunile Secţiei de Pompieri Tecuci între trecut şi prezent. 92 de ani de la înfiinţarea Secţiei de Pompieri Tecuci”. Vedeta expoziţiei este un model din anul 1905 Brush Self Propelld.

Potrivit reprezentanţilor muzeului tecucean, la sfârşitul secolului al XIX-lea, maşinile de pompieri erau dotate cu pompe din abur ce produse în Statele Unite ale Americii, Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Modelul expus la Tecuci era propulsat cu abur şi avea o autonomie de o oră, având un motor în doi cilindri. Greutatea maximă era de 3,5 tone şi atingea o viteză maximă de 35 km/h. Modelul avea un echipaj de maximum şase pompieri.

Colecţia de la Tecuci conţine şi alte modele din perioada 1880-1980. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică, intrarea este liberă, iar în interior se respectă regulile de protecţie anti Covid.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *