Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Expoziţie dedicată Reginei Maria a României: “Un adevărat fashion icon”

Expoziţie dedicată Reginei Maria a României: “Un adevărat fashion icon”
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anul acesta se împlinesc 145 de ani de la naşterea Reginei Maria a României. Centrul Cultural Expo Arte organizează expoziţia ”Regina Maria –Mama Regină”. Expoziţia rămâne deschisă până pe 15 ianuarie anul viitor.

 

Pentru a marca 145 de ani de la naşterea Reginei Maria a României, Expo Arte, un centru cultural din capitală, organizează expoziţia ”Regina Maria –Mama Regină”.

Îţi spun că Regina Maria avea o fire cameleonică. A scris proză şi poezie, era pasionată de pictură, s-a implicat în numeroase acte de caritate şi a fost alături de soldaţii răniţi în timpul războiului.

IULIA GORNEANU/ Colecţionar: Ca să ne amintim de ea nu avem neapărat nevoie de un pretext. Ar trebui să o facem în fiecare zi. Am încercat să reconstituim ca atmosferă perioada cea mai dragă ei, adică sfârşitul de sec. XIX, început de sec. XX.

Ştii că regina noastră s-a îndrăgostit de costumul tradiţional, de când a venit în România şi l-a transformat în veşmânt regal.

IULIA GORNEANU/ Colecţionar: Prin imaginea Reginei Maria României, a prins aripi şi a zburat dincolo de graniţele ţării. A devenit cunoscută în lume, nu numai în Europa. 

Alina Dima: Regina Maria a României a fost una dintre cele mai frumoase regine din Europa, un adevărat fashion icon. Ştii ce spunea despre România? Poate vă veţi aminti de mine deoarece v-am iubit cu toată puterea inimii mele.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 15 ianuarie anul viitor, aşa că ai timp afli mai multe despre personalitatea Reginei Maria.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *