gazduire web create web design

Explicaţia pentru numărul mic de infectări din ultima vreme? Arafat: Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează. Le ştim!

Explicaţia pentru numărul mic de infectări din ultima vreme? Arafat: Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează. Le ştim!
gazduire web create web design

Sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează, iar autorităţile cunosc acest lucru, spune, vineri, şeful DSU, Raed Arafat. Acesta spune că situaţia este „încă” sub control.

 

 
Arafat a spus că mulţi dintre cei care ies pozitivi în urma testării cu teste antigen rămân acasă şi nu raportează.

„Sunt cazuri care nu se raportează. Asta ştim, pentru că sunt unii care fac teste antigen, teste rapide acasă şi sunt pozitive şi rămân acasă. Cum aveam înainte pe cei care aveau simptome uşoare şi nu mergeau să se testeze, refuzau să se testeze. Acum se testează acasă şi rămân acasă, în cazul fericit. Unii dintre ei poate nu respectă regulile şi nu rămân acasă. Cu testele PCR suntem pe la 30.000 dacă nu greşesc, pe zi, la care se adaugă câteva mii de teste antigenice rapide. Rata de pozitivare am văzut că este totuşi menţinută la un nivel mai mic decât înainte”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat spune că indicatorii după care se ghidează sunt „foarte buni” pentru a urmări situaţia în ţară.

Potrivit dr. Arafat, ocuparea paturilor de ATI a rămas pe un platou şi are chiar o scădere.

„Scăderea este lentă, mică, dar arată că situaţia este sub control. Astăzi suntem sunt 1.000 de paturi în ATI. Locurile de internare pe cazurile intermediare în spitale sunt în relativă scădere”, a mai spus şeful DSU.

Acesta a precizat că situaţia „este, încă, sub control” în România şi acest lucru poate rămâne cel puţin la fel dacă fiecare dintre cetăţeni va respecta măsurile legale.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *