Expatriaţii consumă mai mult alcool cu cât petrec mai mult timp în Suedia

Expatriaţii consumă mai mult alcool cu cât petrec mai mult timp în Suedia
gazduire web create web design

Un studiu publicat de Universitatea din Malmo a analizat consumul de alcool. Imigranţii tind să consume mai mult alcool cu cât stau mai mult în Suedia. Doi români stabiliţi în Suedia îţi povestesc cum este viaţa în această ţară.

 

Când te muţi într-o ţară străină, începi să împrumuţi obiceiurile localnicilor. Chiar şi în ceea ce priveşte alcoolul.

Universitatea din Malmo a făcut un studiu cu privire la consumul de alcool printre adolescenţi. Concluzia? Deşi consumul a fost redus în ultimul deceniu, există o tendinţă clară. Expatriaţii consumă mai mult alcool cu cât petrec mai mult timp în ţara nordică. Suedezii au şi un cântec tradiţional pentru consumul de alcool.

Nu doar obiceiurile legate de consumul de alcool sunt împrumutate de expatriaţi. Ruxandra locuieşte în Suedia de 3 ani şi îţi spune care sunt schimbările făcute după ce a părăsit România

„Alcoolul este vândut doar de stat, nu găseşti la orice magazin alcool. În România ne întâlneam şi ne pupam. Şi francezii au chestia asta, şi italienii, şi spaniolii. Aici doar te iau în braţe.

Este limba foarte grea. Au mai multe dialecte. De exemplu, sudul cu Stockholm-ul nu prea se înţeleg. Sunt oameni care vorbesc în engleză în aceeaşi ţară”, spune Roxana Creţu, o româncă stabilită în suedia.

Dacă alcoolul nu reprezintă o problemă, consumul de cafea l-a surprins pe Andrei, un antreprenor român care şi-a găsit noua casă în Hjo, un orăşel cu 10 mii de locuitori.

„Da, am văzut şi eu destul de mulţi tineri care reuşesc să se strecoare şi fac astfel de ieşiri, de petreceri.

Dacă mergem undeva în vizită ne întreabă gazdele: nu vreţi să serviţi o cafea? Şi îi întreabă pe copii. Aici, foarte des şi fără vreo problemă, copiii beau cafea”, spune Andrei Mihai, antreprenor român.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *