Eveniment aviatic în Bucureşti: peste 100 de aeronave vor decola de pe aeroportul Băneasa

Eveniment aviatic în Bucureşti: peste 100 de aeronave vor decola de pe aeroportul Băneasa
gazduire web create web design

Cel mai mare show aerian din România va începe duminică, la ora 10.00, la aeroportul din Băneasa. Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2022) trebuia să se desfăşoare sâmbătă, dar a fost amânat din cauza vremii nefavorabile.

 

 

 
La eveniment participă peste 100 de aeronave şi aproximativ 150 de piloţi şi paraşutişti civili şi militari. Forţele Aeriene Române vor aduce aeronave puternice, printre care şi F-16 Fighting Falcon. În cadrul evenimentului vor mai zbura elicoptere ale Ministerului de Interne, o aeronavă Boeing a Tarom şi piloţi ai Aeroclubului Român. De asemenea, de la Băneasa vor decola avioanele forţelor armate slovene şi italiene.

În cadrul evenimentului a fost organizată şi o expoziţiei la sol. În trei hangare şi în aer liber sunt expuse numeroase aeronave din România, Ungaria, Germania, Slovacia, Slovenia, Canada şi Statele Unite ale Americii. La finalul eveninemntului, va avea loc un concert.

Iniţial, show-ul aerian trebuia să se desfăşoare sâmbătă, însă a fost amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Totuşi, sâmbătă au avut loc antrenamentele piloţilor la care au fost primiţi şi spectatori.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *