Europa de Vest se topeşte din cauza caniculei. Oficialii spun că riscul incendiilor de vegetaţie este „extrem”

Europa de Vest se topeşte din cauza caniculei. Oficialii spun că riscul incendiilor de vegetaţie este „extrem”
gazduire web create web design

Sâmbătă, oamenii s-au adunat în parcurile şi piscinele din Europa de Vest pentru un pic de răgaz în urma unui val de căldură timpuriu, în urma căruia mercurul a depăşit 40 de grade Celsius în Franţa şi Spania.

 

 

 

 
În Germania, unde se aşteptau maxime de 38 de grade Celsius, ministrul Sănătăţii a îndemnat grupurile vulnerabile să se hidrateze, scrie AP.

Căldura şi prea puţine lichide pot fi mortale pentru persoanele în vârstă„, a scris Karl Lauterbach pe Twitter. „Trebuie să fim cu ochii pe persoanele în vârstă şi pe cei cu dizabilităţi astăzi„.

Între timp, oficialii au avertizat cu privire la incendii de vegetaţie în vestul regiunii mediteraneene, deoarece temperaturile ridicate şi o perioadă lungă de secetă au creat condiţii combustibile.

Serviciul de gestionare a situaţiilor de urgenţă Copernicus al Comisiei Europene a declarat că riscul de incendiu este „extrem” în mare parte din Spania, valea râului Ron din Franţa, Sardinia, Sicilia şi părţi din Italia continentală.

Blocul celor 27 de naţiuni a pus la dispoziţie 12 avioane de stingere a incendiilor şi un elicopter pentru a ajuta ţările care se luptă cu incendii majore în această vară.

Meteorologii din Franţa au descris situaţia ca fiind „cu adevărat excepţională” şi au prezis că sâmbătă ar putea fi atins un maxim de 43 de grade Celsius, înainte ca furtunile să aducă vreme mai rece dinspre Atlantic.

Experţii spun că valul de căldură timpuriu este un semn a ceea ce va urma, deoarece schimbările climatice fac ca temperaturile extreme, care în mod normal sunt întâlnite doar în iulie şi august, să fie mai probabile şi în iunie.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *