Erdogan spune că musulmanii din Europa sunt trataţi ca evrei înainte de al Doilea Război Mondial

Erdogan spune că musulmanii din Europa sunt trataţi ca evrei înainte de al Doilea Război Mondial
gazduire web create web design

Islamofobia în Europa a atins niveluri comparabile cu tratamentul evreilor înainte de cel de-al doilea război mondial, a spus preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan. El a sugerat luni că Europa este obişnuită cu „relocări, inchiziţii şi genociduri” şi că musulmanii de pe continent sunt atacaţi, relatează Euronews. În acelaşi discurs, preşedintele turc a cerut boicotarea produselor din Franţa pe fondul unui conflict diplomatic cu Emmanuel Macron asupra atitudinii preşedintelui francez faţă de islam şi musulmani.

 

„Islamofobia în creştere din Occident s-a transformat într-un atac de mare durată asupra cărţii noastre, a profetului nostru şi a tot ceea ce considerăm sfânt”, a spus el într-un discurs televizat.

„Relocările, inchiziţiile şi genocidele faţă de membrii diferitelor religii nu sunt o practică străină Europei. Crimele împotriva umanităţii comise împotriva evreilor în urmă cu 80 de ani sunt încă în memorie”.

Erdogan a citat evenimentele recente drept dovezi că musulmanii europeni sunt supuşi unui atac susţinut, inclusiv un raid de poliţie săptămâna trecută asupra moscheii Kreuzberg Mevlana de lângă Berlin, unde au fost detaşaţi 150 de ofiţeri.

Procurorii din Germania au declarat că  suspectează că fondurile de urgenţă pentru coronavirus au fost folosite în mod fraudulos de către oficialii din moschee.

Însă preşedintele turc a declarat că raidul, precum şi afirmaţia lui Macron că Islamul se află într-o stare de „criză” la nivel mondial, sunt o dovadă a unui atac mai larg asupra musulmanilor din Europa.

De asemenea, el a lansat un apel pentru boicotarea produselor franceze în Turcia.

Preşedintele turc a declarat în discursul de luni: „Acum îi spun naţiunii mele, aşa cum se spune în Franţa să nu cumpere nimic de la mărcile turceşti, nu acordaţi atenţie etichetei franceze, nu le cumpăraţi. ”

Macron a vorbit ulterior despre problemele create de musulmanii radicali din Franţa care practicau „separatismul islamist”.

Dar Erdogan a spus că liderul francez a atacat islamul şi libertatea de credinţă. În weekend, el a pus sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Macron şi a spus că ar trebui să fie examinat.

Această remarcă a determinat Franţa să-şi retragă ambasadorul la Ankara pentru consultări, spunând că comentariile lui Erdogan sunt o „insultă”.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *