Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”

Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”
gazduire web create web design

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului. Recent, Franţa a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat. Turcia şi Franţa sunt state membre NATO, dar nu s-au putut pune de acord pe un număr mare de probleme, precum politicile din Siria şi Libia şi, cel mai recent, privind conflictul din Nagorno-Karabakh.

 

 

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului.

La începutul lunii, Macron a spus că va lupta împotriva islamismului separatist, ameninţând că va prelua controlul în regiunile islamiste din apropierea Franţei. Întregul discurs al preşedintelui era şi o aluzie la adresa preşedintelui Erdogan. Replica preşedintelui turc nu a întărziat să apară şi l-a acuzat pe Macron de impertinenţă.

Recent, Franţa a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat. Crima a fost un gest de răzbunare în numele Profetului Mahomed, după ce profesorul a folosit caricaturi ale Profetului.

Erdogan a susţinut în decursul zilei de sâmbătă un discurs la congresul partidului său, în oraşul Kayseri. Printre alte declaraţii, Erdogan, un musulman evlavios, l-a acuzat pe preşedintele Macron de probleme psihice. ”Care este problema acestui Macron cu musulmanii şi islamul? Macron are nevoie de un tratament psihiatric. Ce altceva i se poate spune unui şef de stat care nu întelege libertatea credinţei şi se comportă astfel cu cetăţenii săi?, a declarat Erdogan.

Turcia şi Franţa sunt state membre NATO, dar nu s-au putut pune de acord pe un număr mare de probleme, precum politicile din Siria şi Libia şi, cel mai recent, privind conflictul din Nagorno-Karabakh.

În urmă cu o aproximativ o lună, Erdogan şi Macron au convenit să îmbunătăţească legăturile.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *