Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”

Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului. Recent, Franţa a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat. Turcia şi Franţa sunt state membre NATO, dar nu s-au putut pune de acord pe un număr mare de probleme, precum politicile din Siria şi Libia şi, cel mai recent, privind conflictul din Nagorno-Karabakh.

 

 

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului.

La începutul lunii, Macron a spus că va lupta împotriva islamismului separatist, ameninţând că va prelua controlul în regiunile islamiste din apropierea Franţei. Întregul discurs al preşedintelui era şi o aluzie la adresa preşedintelui Erdogan. Replica preşedintelui turc nu a întărziat să apară şi l-a acuzat pe Macron de impertinenţă.

Recent, Franţa a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat. Crima a fost un gest de răzbunare în numele Profetului Mahomed, după ce profesorul a folosit caricaturi ale Profetului.

Erdogan a susţinut în decursul zilei de sâmbătă un discurs la congresul partidului său, în oraşul Kayseri. Printre alte declaraţii, Erdogan, un musulman evlavios, l-a acuzat pe preşedintele Macron de probleme psihice. ”Care este problema acestui Macron cu musulmanii şi islamul? Macron are nevoie de un tratament psihiatric. Ce altceva i se poate spune unui şef de stat care nu întelege libertatea credinţei şi se comportă astfel cu cetăţenii săi?, a declarat Erdogan.

Turcia şi Franţa sunt state membre NATO, dar nu s-au putut pune de acord pe un număr mare de probleme, precum politicile din Siria şi Libia şi, cel mai recent, privind conflictul din Nagorno-Karabakh.

În urmă cu o aproximativ o lună, Erdogan şi Macron au convenit să îmbunătăţească legăturile.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *