Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, a câştigat US Open 2021 venind din calificări şi fără set pierdut

Emma Răducanu, jucătoare cu origini româneşti, a câştigat US Open 2021 venind din calificări şi fără set pierdut
gazduire web create web design

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în finală, sâmbătă noapte, pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3. Britanica a ajuns astfel la 10 victorii la rând cu 2-0 la seturi la US Open (3 meciuri în calificări şi 7 pe tabloul principal). Este a doua oară când o sportivă cu origini româneşti triumfă la US Open, după Bianca Andreescu în 2019.

 

 
Britanica Emma Răducanu, 18 ani şi locul 150 WTA, şi canadianca Leylah Annie Fernandez, 19 ani şi 73 WTA, şi-au disputat, sâmbătă noapte, finala feminină de la US Open pe Arthur Ashe Stadium din complexul de la Flushing Meadows (New York).

Răducanu, care a avut statut de favorită la casele de pariuri, s-a impus cu scorul 6-4, 6-3, după o oră şi 51 de minute de joc.

La scorul de 5-3 în setul 2 şi 30-40 pe propriul serviciu, Emma s-a accidentat uşor (după o alunecare, s-a julit sub genunchi şi a sângerat) şi a primit îngrijiri medicale. Momentul a fost contestat de Fernandez, care l-a avut în lojă pe fostul mare baschetbalist canadian Steve Nash.

Răducanu. care devine prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem venind din calificări, a câştigat 2.500.000 de dolari, iar finalista încasează jumătate din această sumă.

În ultimele 17 partide, pentru Răducanu avea 12 pe ciment şi 5 pe iarbă. În schimb, Fernandez a evoluase mai variat în ultimele 20 de dueluri: 13 jocuri pe ciment, 4 pe iarbă şi 3 pe zgură.

Răducanu este a doua jucătoare cu origini româneşti care câştigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are părinţi români.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *