Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Emma Răducanu a fost aleasă „Sportiva Anului” în Marea Britanie

Emma Răducanu a fost aleasă „Sportiva Anului” în Marea Britanie
gazduire web create web design

Campioana în exerciţiu de la US Open, Emma Răducanu, a fost desemnată sportiva anului de către Sunday Times. Emma Răducanu este un nume pe care mulţi l-au auzit pentru prima dată la Wimbledon 2021. Sportiva cu origini româneşti a venit din calificări şi n-a pierdut set pe durata turneului.

 

 

 
Nicio altă jucătoare venită din calificări nu a câştigat vreodată un Grand Slam, iar britanica a reuşit acest lucru la US Open 2021. Parcursul ei a inclus victorii extraordinare în faţa multor adversare dificile, singurul set cedat fiind în calificări.

În finală, ea a învins-o pe o altă tânără jucătoare, Leylah Fernandez, pentru a-şi adjudeca primul trofeu de Grand Slam, la vârsta de ¸18 ani. Acest lucru i-a permis un salt istoric de peste 150 de locuri în clasament, ceea ce reprezintă un record.

Totul în legătură cu acest triumf a fost istoric, motiv pentru care Sunday Times o numeşte sportiva anului.

Rebecca Myers, jurnalistă la Sunday Times şi reporter principal pentru premiul Femeia Sportivă a Anului, a declarat: “Felicitări tuturor câştigătoarelor noastre în ceea ce a fost un an revoluţionar pentru sportul feminin. Sportiva noastră, foarte demnă de titlul de Sportiva Anului 2021, Emma Răducanu, a făcut istorie la US Open şi a inspirat atât de multe fete şi femei tinere de acasă prin succesul ei.”

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *