Efectele cursurilor online. Cum îi afectează pe copii lipsa de interacţiune

Efectele cursurilor online. Cum îi afectează pe copii lipsa de interacţiune
gazduire web create web design

Alexia, elevă: Îmi plăcea să joc volei, dar acum este mult mai greu. Sorina, profesor: Învăţau să lucreze în echipă, dar se şi remarcau ca lideri. Psiholog: Sportul de echipă înseamnă competitivitate şi colaborare.

 

Lungi erau orele în care elevii băteau mingea în curtea şcolii. Acum stau blocaţi in fata laptopului, iar lipsa sporturilor de echipă a început deja să se simtă. Uite şi cazul Alexiei, elevă în clasa a V-a, la şcoala numărul 7 din Băneasa.

Alexia Stan, elevă: Îmi este foarte dor să mă joc cu colegii mei, să ne jucăm joculeţele în curtea şcolii şi să fac sportul afară. Îmi plăcea mult voleiul pentru că mă relaxa foarte mult, dar în perioada asta, desigur, îmi este mai greu.

Sorina Moise, profesoară de educaţie fizică tot la şcoala numărul 7, spune că deşi s-a adaptat la predarea online, nimic nu se compară cu sportul în grup. A observat asta la elevii ei, care erau obişnuiţi să se joace cu mingea în fiecare oră.

Sorina Moise, profesor de sport: Lucrează exerciţii, dar exerciţiile sunt doar pentru dezvoltarea musculară, nu implică deplasare, nu implică interacţiune cu ceilalţi şi asta le lipseşte foarte mult. Sportul de echipă îi ajuta foarte mult să înveţe să lucreze în echipă, să mai lase de la ei, să se remarce ca lideri.

Mihaela Dinu este psiholog la Salvaţi Copiii şi îţi explică ce înseamnă un sport de echipă pentru cei mici.

Mihaela Dinu, psiholog: Înseamnă colaborare, să se accepte unul cu celălalt, să se ajute, spiritul de echipă acela despre care tot se spune, şi pur şi simplu este stimulativ din punct de vedere cognitiv această interacţiune. Antrenamentele acestea se pot face în grupuri foarte mici deci pot menţine din când în când, probabil cu o frecvenţă mai scăzută, aceste întâlniri şi cu măsuri de protecţie.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *