Educaţia civică este predată în şcoli după manuale vechi de 14 ani. Unii elevi nu ştiu că România este în Uniunea Europeană

Educaţia civică este predată în şcoli după manuale vechi de 14 ani. Unii elevi nu ştiu că România este în Uniunea Europeană
gazduire web create web design

Educaţia civică este predată în şcoli doar de formă. Elevii învaţă după manuale mai vechi de 14 ani. Mulţi dintre ei uită materia până devin majori.

 
Şcoala din România nu te învaţă să fii cetăţean. Tinerii au mai mult noroc cu asociaţiile care promovează educaţia civică. Mulţi dintre ei nici nu ştiu cum funcţionează dreptul de vot.

Materia cursurilor de educaţie civică este foarte învechită. Unele manuale sunt mai vechi 14 ani şi tinerii nu află nici măcar că România a intrat în UE. Cu toate acestea, după vârsta de 18 ani, politicienii le cer votul la alegerile europarlamentare.

 
„Avem anumite componente de educaţie civică, pe la diferite materii, de-a lungul anilor de studiu, însă nu e ceva foarte coerent şi foarte important, actualizat. Adică la momentul de faţă unele manuale încă sunt de dinainte ca România să adere la Uniunea Europeană. Tinerii da, vor să se implice civic, însă de foarte multe ori nu au contextul necesar pentru a o face”, spune Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor.

Elevii învaţă noţiuni de educaţie civică doar în şcoala generală. Odată intraţi pe porţile liceului, aceştia nu mai sunt puşi la curent cu nimic. Informaţia, livrată cu stângul, este uitată de majoritatea atunci când devin majori. Cristi Drăgan este un tânăr care a încercat să schimbe acest lucru. A devenit co-fondator al asociaţiei „Generaţia Vot”.

„Cred că e nevoie de mai multă educaţie civică şi informaţii despre Romania. Eu habar n-aveam nici anul ăsta, când ne-am apucat să facem proiectul ăsta (Generaţia Vot) care sunt datoriile unui parlamentar. Pe lângă faptul că trebuie mai multă educaţie civică, trebuie la momentul potrivit”, este de părere Cristi Drăgan, co-fondator Generaţia Vot.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *