Economia Marii Britanii a crescut cu 16% în T3, deficitul este de patru ori mai mare decât în 2019

Economia Marii Britanii a crescut cu 16% în T3, deficitul este de patru ori mai mare decât în 2019
gazduire web create web design

Revenirea economiei britanice a fost uşor peste aşteptări în trimestrul trei, încheiat în septembrie. Deficitul bugetar a explodat din cauza crizei generate de pandemie, conform datelor oficiale, citate de Reuters.

 
PIB-ul a înregistrat o creştere record de 16% în T3 – faţă de o estimare anterioară de 15,5% – însă această revenire nu a reuşit să acopere prăbuşirea de 18,8% înregistrată în trimestrul al doilea, în contextul în care în perioada aprilie-iunie economia a suferit o lovitură puternică.

Biroul Naţional pentru Statistică a mai anunţat că Marea Britanie a luat împrumuturi record de circa 264 miliarde de euro în primele opt luni din anul financiar 2020, cu circa 208 miliarde de euro mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deficitul Marii Britanii ar putea ajunge chiar la aproape 440 de miliarde de euro pentru anul 2020-2021, aproape de 20% din PIB, adică dublu faţă lovitura cauzată de criza financiară globală.

Datoria publică a crescut la circa 2.300 de miliarde de euro, adică 99,5% din PIB, reprezentând cea mai mare rată a datoriei raportată la PIB din 1962, conform Biroului Naţional pentru Statistică.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *