Echo, pasărea care imită perfect sunetele auzite. Plansul de bebeluş a surprins îngrijitorii de la Zoo

Echo, pasărea care imită perfect sunetele auzite. Plansul de bebeluş a surprins îngrijitorii de la Zoo
gazduire web create web design

Echo, pasărea liră de la grădina zoologică Taronga din Sydney, a fost surprinsă imitând perfect un bebeluş care plânge. Nu este clar cum a reuşit Echo să-şi perfecţioneze sunetele care ”zbârlesc părul”, deoarece grădina zoologică este în prezent închisă în contextul pandemiei.

 

 
De la claxoane auto, ciocane, până la drujbă, superba pasăre liră este renumită pentru capacitatea sa de a imita o mare varietate de sunete, potrivit The Guardian.

Leanne Golebiowski, supraveghetorul unităţii pentru păsări din Taronga, a declarat că Echo a început să încerce fragmente din plâns acum un an. „Pot doar să presupun că a învăţat de la oaspeţii noştri. (…) Dar acest lucru mă preocupă, deoarece am crezut că grădina zoologică este un loc potrivit pentru familii”, a spus Golebiowski.

„Există două alte sunete pe care le scoate în acest moment, pe care le-a învăţat recent. Unul este sunetul unei drujbe care este extrem de precis, iar al doilea este alarma noastră de incendiu. Imită chiar şi anunţul „Evacuaţi acum”.

„Trebuie să aibă o memorie incredibilă pentru a putea reproduce atât de multe sunete”, a spus dr. Alex Maisey de la Universitatea La Trob. „Au, de asemenea, propriile lor melodii care se potrivesc cu mişcările de dans”.

Maisey a spus că probabil Echo a ascultat mai mulţi bebeluşi plângând pentru a ajunge să-şi perfecţioneze sunetul. Deşi s-a documentat că păsările de curte imită alarmele de maşină şi drujba, Maisey spune că este neobişnuit ca păsările sălbatice să imite sunetele umane. „Fără îndoială, unele specii sălbatice au sunete umane în repertoriul lor, dar în general este foarte rar”.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *