Echipa feminină de tenis a României a plecat în Slovenia pentru meciul din Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României a plecat în Slovenia pentru meciul din Billie Jean King Cup
gazduire web create web design

Delegaţia României a plecat, duminică dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă către Slovenia pentru partida din cadrul Billie Jean King Cup cu echipa ţării gazdă, care va avea loc la Koper, în perioada 14-15 aprilie 2023.

 

 
Căpitanul nejucător Horia Tecău le-a convocat pentru acest joc pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Anca Todoni şi Monica Niculescu, ele fiind însoţite de antrenorii Alina Tecşor-Cercel şi Daniel Dobre, transmite Fedraţia Română de Tenis.

Irina Bara va face joncţiunea cu lotul în Slovenia, venind direct de la Bogota, unde a ajuns în semifinale în proba de dublu. Echipa care va câştiga acest meci se va califica la turneul final al competiţiei, care este programat pentru luna noiembrie a acestui an.

„Este o întâlnire foarte, foarte importantă pentru noi, un meci de calificare pentru turneul final. Indiferent de adversar, indiferent de condiţii, noi îl tratăm foarte serios. Ştiu că atunci când ne facem noi treaba şi fetele sunt bine din toate punctele de vedere, să fie bucuroase, să fie mulţumite, să fie într-o formă fizică bună, pot produce un tenis bun şi atunci am încredere că pot câştiga şi exact asta ne dorim”, a declarat Horia Tecău.

„O să fie o partidă interesantă, o partidă grea pentru că are o importanţă foarte mare pentru fiecare dintre noi. De fiecare dată când mă duc să joc pentru România am o energie fantastică”, a spus Ana Bogdan.

„Suntem o echipă destul de solidă şi unite între noi ca şi jucătoare. Horia ne ajută foarte mult şi comunicăm foarte bine. Eu una cred că prima şansă e la noi”, a declarat Jaqueline Cristian.

„Este un meci greu, având în vedere că jucăm în deplasare. Avem un meci contra lui Zidansek, care este o jucătoare foarte, foarte bună pe zgură, având în vedere că a făcut acea semifinală la Roland Garros. La dublu avem foarte multe variante şi sunt sigur că Horia va lua decizia cea mai bună care ne va ajuta să câştigăm”, a spus, înainte de plecate şi Monica Niculescu.

„Văd o întâlnire destul de dificilă. Am înţeles de la coechipierele mele că jucătoarele slovene sunt experimentate şi cred că vom avea cel mai greu meci contra lui Zidansek. Întâlnirea cu Slovenia poate fi câştigată”, a declarat Anca Todoni, citată de Federaţia Română de Tenis.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *