gazduire web create web design

Dosar amplu de proxenetism: Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, reţinut de procurorii DIICOT

Dosar amplu de proxenetism: Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, reţinut de procurorii DIICOT
gazduire web create web design

Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost reţinut, miercuri seara, de procurorii DIICOT Craiova, în urma percheziţiilor făcute în opt judeţe din ţară, pentru destructurarea unei reţele de trafic de persoane şi proxenetism, conduse de locotenentul unui interlop, din închisoare.

 

În urma percheziţiilor, anchetatorii au decis reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, în urma percheziţiilor ample care au avut loc miercuri la proxeneţi din opt judeţe.

Reţeaua de proxenetism era condusă de locotenentul unui interlop, din închisoare, conform DIICOT. Fetele erau puse să se prostitueze în cluburi de noapte, unele fiind violate, iar altele vândute.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova şi poliţişti din Craiova au făcut, miercuri, 23 de percheziţii în judeţele Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Din datele existente s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane şi proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenţii interlopului), în timp ce era într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi au folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie – factori determinanţi pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituţiei), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism şi în secundar în şantaj (consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie).

După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia), şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

Conform DIICOT, victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme (chiar şi unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă.

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

Unele dintre victime au fost vândute altor traficanţi în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, toate acestea în scopul de a fi şantajată pentru a fi exploatată şi controlată cu mai multă uşurinţă.

Au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie.

O mare parte din sumele de bani obţinute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din ţară şi din străinătate.

Liderul grupării obişnuia să perceapă victimelor taxe de protecţie pentru desfăşurarea unor activităţi licite/ilicite, „locotenenţii săi” recurgând, deseori, la şantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta.

La sediul DIICOT Craiova au fost audiate 18 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi al luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

La percheziţii au participat poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate din Braşov, Olt, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Giurgiu, poliţişti de la acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Dolj, I.P.J. Olt, I.P.J Giurgiu, precum şi jandarmi.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *