Donald Trump insistă că menţine obiectivul contracarării pandemiei, contrazicându-l pe consilierul care a spus că planul este altul

Donald Trump insistă că menţine obiectivul contracarării pandemiei, contrazicându-l pe consilierul care a spus că planul este altul
gazduire web create web design

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dat asigurări, luni, că Administraţia de la Washington nu a renunţat la obiectivul de contracarare a răspândirii coronavirusului, deşi unul dintre consilierii săi, Mark Meadows, a sugerat că scopul nu este aducerea sub control a pandemiei.

 

Întrebat dacă s-a renunţat la ideea limitării răspândirii coronavirusului, Donald Trump a răspuns, conform site-ului Politico.com: „Nu, deloc. De fapt, este absolut invers. Am făcut o treabă incredibilă”.

Anterior, Mark Meadows, şeful Cancelariei de la Casa Albă, a declarat, într-un interviu acordat CNN, că autorităţile „nu au de gând să ţină sub control pandemia”, ci să se concentreze pe „controlul asupra planului de obţinere a vaccinurilor, terapiilor şi altor modalităţi de atenuare a răspândirii infecţiilor”.

 

 

 

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, apreciază că Mark Meadows „nu a făcut o greşeală de exprimare”. „Este vorba de o recunoaştere clară a ceea ce a fost de la începutul crizei strategia preşedintelui Donald Trump: să ridice steagul alb al înfrângerii şi să spere că, prin ignorare, virusul pur şi simplu va dispărea. Nu a dispărut şi nu va dispărea”, a declarat Biden.

Rugat să comenteze criticile adversarului electoral, Trump a declarat: „El a ridicat steagul alb în viaţă. Nu iese din pivniţă, este un candidat penibil”.

Până în prezent, în Statele Unite s-au înregistrat 8,65 milioane de cazuri de coronavirus şi 225.330 de decese. La nivel mondial au fost raportate 43,2 milioane de cazuri de coronavirus şi 1.155.914 decese, conform Universităţii Johns Hopkins (SUA).

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *